Årets første tur gik til Medicinsk Museion, hvor 23 glade KE-seniorer var mødt tidligt op på en smuk, frisk februardag for at få en guidet tur til udstillingen “Det indsamlede menneske”.

Vores fantastiske guide fortalte engageret og med stor viden om bygningens oprindelige virke som uddannelsessted for Danmarks daværende lægestand. Barberen var ellers tidligere den person man opsøgte til fx operationer og amputationer, men de færreste patienter overlevede turen med den rustne savklinge - og vel at mærke uden bedøvelse .

Vores guide fortalte levende og humoristisk om museets udstilling, der indeholdt indsamlede skeletter, fostre og organer mm, alt indsamlet for at blive klogere på, hvad der forårsager medfødte og tilkomne sygdomme/skavanker med tanke på at udvikle metoder til at udrydde og/eller forebygge dem. Vi hørte også om nyere studier af celler, om nutidens DNA-forskning og de dilemmaer det samtidig medfører.

Ved nogle af de udstillede ting kunne man godt tabe kæben, men vi huskede dog at få den med os, da vi gik.

Efter rundvisningen var der lidt tid til på egen hånd at fordybe sig og se på museets andre udstillinger.

Herefter gik turen mod et solbeskinnet Nyhavn. Kongens Livgarde trak op og marcherede forbi. Vi sluttede turen med lækkert smørrebrød og dessert på Restaurant Fyrtøjet i Nyhavn.

Tak til jer alle for en dejlig dag sammen.

Lone og Lis.